Hvordan bygge støttemur som holder?

Publisert av Clemens Zeh den

Hvordan bygge støttemur som holder?

Da bør du spørre oss anleggsgartner først, før du bare setter i gang hjemmet. Vi få inn flere henvendelser fra kunder med støttemurer som har rast etter vinteren. Så bygger de det opp igjen og samme ulykke alle par år.  Å bygge støttemur er for seg selv et eget fag. Det bør respekteres selv om det koster penger.

 Det viktigste for en støttemur er å få vannet som samler bør dreneres bort. Det er grunnleggende pga kulden og tære om vinteren.

Det bør gjøres riktig fra grunnen av. Når man bygger en støttemur, så bør den kunne stå der i flere hundre år, det bør i hvert fall være målet. Hver eneste stein bli bearbeidet og lagt på sitt stedet som tilpasses perfekt.

Hvordan bygge støttemur

Bygg et frost sikker fundament med pukk på minst 70-80cm. Alt avhenger på hvor stor og høyt støttemuren bli. Minst 10 grader helling er viktig pga trykke bak støttemuren. Når du har skråning bak støttemur må dybden i støttemur bli enda større.

Riktig mur beplanting er også en viktig del av jobben, for å kunne vis livsrom for insekter og reptiler. Hver prosjekt er annerledes, derfor bør det prosjekteres og planlegges riktig for en og hver støttemur.

Hva koster en støttemur, lurer du på? Se pris her.

Lurer du på hva som kan gjøre hos deg og ditt prosjekt?

Ta gjerne kontakt for at jeg få hjulpet deg.