Hvordan bygge en støttemur som holder?

Publisert av Clemens Zeh den

Hvordan bygge en støttemur som holder?

Da bør du spørre oss anleggsgartnere først, før du bare setter i gang med dette hjemme. Vi få inn flere henvendelser fra kunder hvor støttemurer som har rast etter vinteren. Så bygger de det opp igjen og det samme skjer igjen hvert år.  

Å bygge støttemur er for seg selv et eget fag. Det bør respekteres selv om det koster penger.

Det viktigste for en støttemur er å få vannet som samler seg vekk så det bør dreneres bort. Det er grunnleggende pga kulden og tære om vinteren.

Det bør gjøres riktig fra grunnen av. Når man bygger en støttemur så bør den kunne stå der i flere hundre år, det bør i hvert fall være målet. Hver eneste stein blir bearbeidet og lagt på sitt stedet som er perfekt tilpasset.

Hvordan bygge støttemur

Bygg et frostsikkert fundament med pukk på minst 70-80cm. Alt avhenger av hvor stor og høy støttemuren blir. Minst 10 grader helling er viktig pga trykket bak støttemuren. Når du har skråning bak støttemur må dybden i støttemuren bli enda større.

Riktig mur beplanting er også en viktig del av jobben, for å kunne vis livsrom for insekter og reptiler. Hvert prosjekt er annerledes, derfor bør det prosjekteres og planlegges riktig for en og hver støttemur.

Lurer du på hva en støttemur koster? Se pris her.

Lurer du på hva som kan gjøres hos deg og med ditt prosjekt?

Ta gjerne kontakt for at jeg skal få hjulpet deg.