Sett farger aksenter i hagen

Publisert av Clemens Zeh den

Sett farger aksenter i hagen

Så snart bladene har falt om vinteren, vises den vakre ytre huden på grenene og kvistene på noen tamme og eksotiske trær og busker seg.

Fordi hvert tre eller busk har en karakteristisk bark, og de unge skuddene varierer også i overflatestruktur og farge. Mens sistnevnte er ganske iøynefallende i noen trær, skiller andre seg ut på grunn av deres fargerike årlige tre.

Prydgres i kombinasjon med vintergrønne planter og rød Sibirkornell.

Mange trær og busker hvis grener og kvister er dekket av blader om sommeren, gir spennende farge aspekter mellom alle de gule og brune tonene til stauder og gress i vinterhagen. De ser selvfølgelig spesielt vakre ut når alt annet er skjult under snøen, fordi det hvite fremhever barkfargene enda tydeligere og får dem bokstavelig talt til å skinne.

Cornus mas i tidlig vår blomst

Cornus mas i tidlig vårblomst før det spirer og bli grønt. 

Når det gjelder trær, kan det ta noen år for en intens farge eller en vakker bark struktur å utvikle seg. Til gjengjeld beriker de vinterhagen i mange år. Hvis du ikke vil vente så lenge, vil du også finne en rekke arter blant buskene som er et ekte blikkfang i hagen om vinteren.

Dogwood-slekten tilbyr det bredeste spekteret av farger blant buskene. Det er forskjellige varianter av de robuste hagebuskene som er opptil to meter høye, og grenene lyser intenst. Det er noen med fargene: gul (Cornus alba 'Bud's Yellow'), gul-oransje (Cornus sanguinea 'Midwinter Fire', 'Winter Flame' eller 'Winter Beauty'), grønn (Cornus stolonifera 'Flaviramea') og svartbrun (Cornus alba 'Kesselringii') Skudd.

Sannsynligvis den mest iøynefallende kornveden om vinteren er den sibiriske kornveden (Cornus alba ‘Sibirica’) med sine særegne røde skudd - stjernen blant rødskuddene. Imidlertid er det hovedsakelig de unge skuddene som skinner her, og det er derfor en foryngelseskutt er nødvendig hvert annet til tredje år for å fremkalle den fulle prakt av farger fra bushen. Grenene av variantene ‘Spaethii’ og ‘Elegantissima’ er også farget rød. I motsetning til ‘Sibirica’ skiller dens skudd seg ut med en mørk karminrød. Blood dogwood (Cornus sanguinea) er også preget av særegne røde skudd. Dogwood med slående skytefarger utvikler den beste effekten når de er under plantet med lave eviggrønne busker, eller når buskene plantet rundt buskene er dekket av hesfrost eller snø. Men også de gule og brune nyanser av døde plantedeler står i kontrast til den knallrøde av kornved om vinteren.

Farger i vinter

Kombinasjoner av et fargespill med Cornus.

Fargespillet i hagen oppstår ikke ved en tilfeldighet, gjennom vår kompetanse med planter i hagen og flere års erfaring med planter, design og implementering, får vi gjennomført unike plante prosjekter for  våre kunder.

Vil du realisere en slik hage med vakre fargerike planter? Da anbefaler jeg å kontakte og booke vår hagerådgiver.  Vår hagerådgiver alltid tilgjengelig i vår messenger på nettbutikken. Så ta kontakt hvis du lurer på noe.